Disidenti
Ekonomi

Shitjet e veturave në Gjermani rriten me 36% në mars

Shitjet e veturave të reja në Gjermani u rritën me 36 për qind në mars krahasuar me të njëjtin muaj në vitin 2020.

Rezultati i shitjeve ishte i ulët sepse tregtarët u mbyllën në mars 2020 gjatë bllokimit të parë të vendit për të frenuar përhapjen e koronavirusit.

Alfa Romeo kishte fitimin më të madh në mars, me 115 për qind; ndjekur nga Peugeot, me 78 për qind rritje; Hyundai, me 76 për qind; Opel, 75 për qind; dhe Tesla, me 64 për qind.

Ndër humbësit ishin Honda dhe Mitsubishi, regjistrimet e të cilëve ranë secili me 33 për qind; dhe Jaguar, me 10 për qind rënie.

Shitjet e veturave të plota elektrike u rritën me 191 për qind, ndërsa ato hibride u rritën 278 për qind.

Shitjet e veturave me benzinë ​​u rritën me 7 për qind, kurse ato me naftë ranë për 5 për qind.

Rreth 43 mijë qytetarë ikën nga Kosova gjatë vitit 2021

Disidenti.net

Mullistët me lajm të mirë: Gruri e mielli pritet të lirohen

Disidenti.net

Çmimi i bukës në Kosovë ngritet “egërsisht”, 100% më i lartë se vjet

Disidenti.net
Disidenti

Shitjet e veturave në Gjermani rriten me 36% në mars