Disidenti
Ekonomi

Euro barazon dollarin

0Shares

Euro ka arritur të barazojë dollarin.

Një muaj më parë, Euro ra në nivelin më të ulët kundrejt dollarit amerikan në 20 vjet.

Monedha evropiane ra nën 0.99 dollarë në tregtimin e hershëm për herë të parë që nga viti 2002.

Kjo, përpara se të rikuperohej 0.4 për qind në 0.9912 dollarë.

Në terma të gjerë, rënia e euros lidhet më së shumti me aspektin e inflacionit të lartë në vendet e Bashkimit Evropian, për shkak të luftës në Ukrainë dhe ngërçit ekonomik që kjo krizë ka sjellë.

Sa i përket raporteve me lekun, përtej aspekteve të inflacionit, rol ka luajtur edhe mbingopja e tregut me valutën evropiane, për shkak të turistëve të shumtë të ardhur.

Shatri: Rritja reale e çmimeve është 40 për qind, paga 500 euro shpenzohet për artikujt e shportës

Disidenti.net

S’ka krizë për diasporën kosovare: për 9 muaj, remitencat arrijnë 916 milionë euro

Disidenti.net

Ngritet për 2 euro çmimi i çajit në Kosovë, këto janë çmimet e produkteve bazike

Disidenti.net