Disidenti
Ekonomi

Ditëve në vazhdim pritet rritje e çmimit të derivateve

Të shpeshta janë ankesat e qytetarëve sa i përket çmimeve të derivateve, por edhe cilësisë së saj.

Edhe pse gjatë këtyre ditëve qytetarët arritën të furnizohen me derivate me çmime në një çmim më të konvenueshëm, gjatë javëve në vazhdim pritet të ketë rritje të këtyre çmimeve.

I kontaktuar nga lajmi.net, Kryetari i Shoqatës së Naftëtarëve, Fadil Berjani deklaroi se çmimet në import kanë pasur rritje edhe gjatë këtyre ditëve, por që ato me pakicë nuk kanë pasur dhe janë të njëjta prej sa ditësh.

Tani për tani çmimet janë kësisoj në nivel vendi: Dizell, 1 euro deri në 1.08 cent kurse Benzina 1 euro e tre cent deri në 1.09 cent.

“Çmimet në import kanë pasur rritje, ndërsa me pakicë nuk janë rritur. Të njëjtat çmime janë qe disa ditë. Pritet të ketë rritje të çmime, por do të jetë një rritje e lehtë”, tha Berjani.

Rreth 43 mijë qytetarë ikën nga Kosova gjatë vitit 2021

Disidenti.net

Mullistët me lajm të mirë: Gruri e mielli pritet të lirohen

Disidenti.net

Çmimi i bukës në Kosovë ngritet “egërsisht”, 100% më i lartë se vjet

Disidenti.net
Disidenti

Ditëve në vazhdim pritet rritje e çmimit të derivateve