Disidenti
Lajme

QIKA: Punët e shtëpisë të mos kryhen vetëm nga gratë

0Shares

Qendra për Informim, Kritikë dhe Aksion – QIKA, ka organizuar një aksion simbolik për shënimin e Ditës Ndërkombëtare të Gruas. Aksioni është zhvilluar në sheshin “Skënderbeu” në Prishtinë.


“Nga kriza që solli pandemia Covid-19 gratë pësuan dukshëm më shumë në të gjitha rrafshet. Të dhënat në nivel global tregojnë se një numër i madh i grave kanë humbur vendet e punës, një pjesë tjetër e tyre kanë qenë viktima të dhunës në familje si edhe shumica e grave u ballafaquan me ngarkesa të mëdha me punët e shtëpisë, të cilët padrejtësisht shihen si “punë të grave”, thuhet në njoftimin e QIKA-së.

Aksioni protestues kishte për qëllim të vinte në pah kohën, përkushtimin dhe mundin që shpenzojnë gratë në mirëmbajtjen e shtëpisë dhe kujdesin ndaj të tjerëve, si edhe të kundërshtojë këtë formë të padrejtë të ndarjes së punëve brenda shtëpisë

Fondacioni Golden Eagle bën thirrje për krijimin e fondit për Policinë e Kosovës, ndanë 30,000 euro

Disidenti.net

Mirena: Afrim Bunjaku, që sot ra në detyrë, shteti nuk i ka garantuar as sigurim shëndetësor, as sigurim jetësor, e Qeveria ua ka hequr edhe shtesat për rrezikshmëri në punë

Disidenti.net

“Ma shpejt se t’i jepi 2-3 shuplaka”/ I riu në Prishtinë kapet me Policinë pasi e gjobitën për shkelje në trafik

Disidenti.net
Disidenti

QIKA: Punët e shtëpisë të mos kryhen vetëm nga gratë