Disidenti
Shkencë

Një asteroid qindra metra i madh pritet t’i afrohet Tokës këtë muaj

0Shares

Një asteroid pritet t’i afrohet Tokës këtë muaj. CBS News shkruan se asteroidi është i ngjashëm me madhësi sa ura e Golden Gate. Ateroidi është i njohur zyrtarisht nga NASA si 2001 FO32 dhe është me madhësi rreth 1,300 i gjatë deri 2,230 metra i gjerë.

Asteroidi 2001 FO32 do të vendoset në një vijë brenda 1.25 milion milje të Tokës në 11:02 të mëngjesit në 21 Mars, vetëm një ditë pas ekuinoksit të pranverës. Kjo largësi është mjaft afër në mënyrë që NASA ta klasifikojë atë si “potencialisht të rrezikshëm”. Sipas shkencëtarëve asterodi do të kalojë me gati 21 milje për sekondë duke u bërë si një nga asteroditët më të shpejt.

“Kjo është qasja më e afërt e parashikuar në 2021 për çdo asteroid mesatarisht të madh, ku ‘mesatarisht i madh’ do të thotë të paktën disa qindra metra në madhësi,” tha zyrtai i NASA-së, Paul Chodas.

Uji i shiut përmban kimikale kancerogjene, ka gjetur studimi

Disidenti.net

Njëzet pyetjet e mëdha në shkencë

Disidenti.net

Shkenca thotë se ata që zbukurojnë bredhin para kohe, janë më të lumtur

Disidenti.net