Disidenti
Lajme

Nga qershori, nëse nuk e keni vaksinën e marrë nuk mund të udhëtoni në vendet e BE-së

0Shares

Komisioni Evropian propozoi certifikatën digjitale të gjelbër për të lehtësuar lëvizjen e sigurt brenda BE-së, gjatë pandemisë COVID-19.

“Me certifikatën e vaksinimit, ne synojmë të ndihmojmë shtetet anëtare të kthehen në lëvizshmërinë e sigurt dhe të koordinuar. Kështu u shpreh presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen, në një konferencë shtypi për prezantimin e një pakete të re masash për heqjen e kufizimeve të udhëtimit.

“Qytetarët evropianë do të jenë në gjendje të kthehen për të udhëtuar këtë verë duke siguruar prova se ata i janë nënshtruar vaksinës, që kanë një test negativ, ose që janë shëruar nga koronavirusi dhe kanë zhvilluar antitrupa. Këto janë përmbajtjet kryesore të lejes së re Covid të paraqitura nga Komisioni i BE-së për të rifilluar udhëtimet në Evropë. Certifikata duhet të jetë në dispozicion nga qershori në format digjital ose letër dhe ligjërisht e detyrueshme për vendet anëtare”, shpjegoi Komisioneri Evropian për Drejtësi, Didier Reynders.

“Digital Green Certificate” do të shërbejë si siguri që një person është vaksinuar kundër COVID-19, ka marrë një rezultat negativ të testit ose është rikuperuar nga COVID-19. Ky dokument do të jetë në dispozicion, pa pagesë, në format digjital ose letër. Ai do të përfshijë një kod QR për të siguruar vërtetësinë e certifikatës. Pasaporta e vaksinës së BE, e quajtur zyrtarisht “Digital Green Certificate” do të jetë falas, dygjuhëshe, ndërvepruese, e sigurt, jodiskriminuese dhe e disponueshme në format digjital dhe fizik përmes kodit QR.”

Kjo bëhet për të lehtësuar “lëvizjen e sigurt dhe të lirë” brenda BE-së gjatë pandemisë.

“Digital Green Certificate” do të përmbajë tri certifikata të dallueshme:

Certifikatat e vaksinimit, duke shënuar markën e vaksinës së përdorur, të dhënat dhe vendin e injektimit dhe numrin e dozave të administruara.

Certifikatat e testit negativ (testi NAAT / RT-PCR ose një test i shpejtë i antigjenit).

Certifikata mjekësore për njerëzit që janë rikuperuar kohët e fundit nga COVIDI-19.

Fondacioni Golden Eagle bën thirrje për krijimin e fondit për Policinë e Kosovës, ndanë 30,000 euro

Disidenti.net

Mirena: Afrim Bunjaku, që sot ra në detyrë, shteti nuk i ka garantuar as sigurim shëndetësor, as sigurim jetësor, e Qeveria ua ka hequr edhe shtesat për rrezikshmëri në punë

Disidenti.net

“Ma shpejt se t’i jepi 2-3 shuplaka”/ I riu në Prishtinë kapet me Policinë pasi e gjobitën për shkelje në trafik

Disidenti.net
Disidenti

Nga qershori, nëse nuk e keni vaksinën e marrë nuk mund të udhëtoni në vendet e BE-së