Disidenti
Botë Lajme

Në Cyrih, 70% janë që detektivët të përgjojnë abuzimet sociale

Bëhet fjalë për rregullat e reja për detektivët socialë, me të cilat ata lejohen të përgjojnë por me kufizime.

Sipas një ekstrapolimi të publikuar në mediat zvicerane si SRF etj., pothuajse 70 për qind e elektoratit të Cyrihut i thonë po ndryshimit në Ligjin e Mirëqenies Sociale.

Bëhet fjalë për rregullat e reja brenda këtij ligji, për detektivët socialë, me të cilat ata lejohen të përgjojnë por me kufizime.

Ligji i ri ndër të tjera, nuk lejon gjurmuesit GPS ose telefonatat e papritura në shtëpi.

Rezultati është mjaft i habitshëm sepse si partitë e majta ashtu dhe të djathta e kanë kundërshtuar atë. Sipas SVP dhe FDP, rregullimi i ri është shumë i butë, transmeton albinfo.ch. Sepse ligji i ri e lejon vëzhgimin, por vetëm pasi të merret miratimi i këshillit të qarkut.

Nga ana tjetër, Partia e Gjelbër dhe ajo alternative, refuzojnë detektivët socialë në parim dhe prandaj nuk dëshironin të krijonin fare një bazë ligjore për përdorimin e tyre.

“As sot as mas zgjedhjeve”, AAK-ja me vijë të kuqe për LVV-në

Disidenti.net

Hajnat në Gjakovë vjedhin pajisjet e makinave për shtrimin e asfaltit të kompanisë “Benita”, dëmi rreth 15 mijë euro

Disidenti.net

Kraki “shpërthen” ndaj Escobar e Lajçakut: S’janë Amerika e Evropa, Kosova nuk është as Sudan, e as Libi që me i vendos sanksione

Disidenti.net
Disidenti

Në Cyrih, 70% janë që detektivët të përgjojnë abuzimet sociale