Disidenti
Lajme

Gjinovci fajëson Ministrinë e Arsimit për shkarkimin e rektorit të UP-së

Drejtori i organizatës për arsim ORCA, Rron Gjinovci, ka reaguar pas shkarkimit të rektorit të Universitetit të Prishtinës, Naser Sahiti.

Për këtë shkarkim ai ka fajësuar Ministrinë e Arsimit.

Sipas tij, përfaqësuesit e Senatit dhe të ministrisë në Këshill Drejtues të UP-së kanë bashkëpunuar për këtë shkarkim.

Këshilli Drejtues përbëhet prej 9 anëtarëve, 4 të dërguar nga Ministria dhe 5 nga Senati i UP-së. 5 anëtarët e Senatit e kanë filluar mandatin e tyre para 20 ditësh, më 1 tetor. Në mesin e 5 anëtarëve të dërguar nga Senati më të votuarit e tyre kanë qenë plagjiatori Selim Bezeraj dhe infamozi Rifat Krasniqi. Për ta shkarkuar rektorin duhen 6 vota. Pra, as përfaqësuesit e Senatit as ata të Ministrisë nuk mund ta bëjnë këtë pa një bashkëpunim. Kjo tregon që përfaqësuesit e Ministrisë në krye me Altin Sahitin që edhe e drejton këtë Këshill, kanë bërë pakt me selimët dhe rifatët për ta shkarkuar rektorin që denoncon publikisht plagjiaturën. Urime reforma me Rifatin, Selimin, Dugollin!”, ka shkruar Gjonovci.

“Jam në gjendje të jap dorëheqje”

Disidenti.net

Qeveria do të ndajë 3 milionë euro për byzylykë që do u vendosen të dyshuarve për sulm ndaj grave

Disidenti.net

Adi Krasta drejtor i ri i RTK-së?

Disidenti.net
Disidenti

Gjinovci fajëson Ministrinë e Arsimit për shkarkimin e rektorit të UP-së