Disidenti
Lajme

Foshnja lihet në një karrocë fëmijësh para shtëpisë së huaj

Rasti i një foshnje 14-ditore, e cila u gjet e braktisur në rrethana të pashpjegueshme të premten e kaluar në hyrje të një shtëpie familjare në pjesën lindore të Zagrebit, ngriti institucionet në këmbë, transmetojnë mediat kroate.

Policia po kërkon intensivisht prindërit e foshnjës, të cilët për arsye të panjohura braktisën fëmijën, edhe pse nga lindja e tij e deri atëherë, siç përcaktohet nga mjekët në Zagreb ku ai u transportua i dehidruar, ata u kujdesën për të.

Djali, emri aktual i të cilit është vetëm kodi spitalor N20210297955N, mbetet në departamentin e pediatrisë deri në një njoftim tjetër, por jo sepse ai ka nevojë për kujdes mjekësor, por procedura duhet të ndiqet.

Më saktësisht, Qendra për Mirëqenie Sociale do të informojë Shtëpinë e Fëmijëve në Nazorova ditët në vijim në mënyrë që ata ta marrin djalin nën kujdesin e tyre, por vetëm “pasi të përcaktohen rrethanat e përgjithshme familjare”.

“Sipas informacionit që disponon kjo Qendër, i porsalinduri i gjetur, ndodhet në spital. Ne nuk e dimë identitetin e fëmijës ose prindërit, as arsyet e largimit nga ai. Një hetim penal është duke u zhvilluar. Pas përcaktimit të të gjitha rrethanave, do të vlerësohet nevoja për të ndërmarrë veprime të mëtejshme dhe të përshtatshme për të mbrojtur mirëqenien e fëmijës, në përputhje me rregulloret ligjore pozitive”, thonë nga Qendra për Mirëqenie Sociale.

Banorët e rrugës ku ishte lënë foshnja ishin të tmerruar nga fakti që foshnja ishte lënë në të ftohtë vetëm para një shtëpie të panjohur.

Familja që gjeti foshnjën tha se u larguan nga shtëpia të premten pasdite për datëlindjen e tyre dhe vetëm pas kthimit të tyre, rreth orës 23:00, ata dëgjuan të qarat e një foshnje të mbështjellë në një çarçaf dhe të lënë në një karrocë fëmijësh para shtëpisë.

Në rast se prindërit gjenden, ata do të jenë penalisht përgjegjës për braktisjen e fëmijës me qëllim të shpëtimit të përhershëm të tij, dhe sipas Kodit Penal, parashihen deri në tre vjet burg për këtë krim.

“Unë po t’i jap ty bananet, ti s’po mi jep mollat”, Shala ia shpjegon çuditshëm marrëveshjen Matoshit

Disidenti.net

Abdixhiku i përgjigjet PSD-së për protestën e së shtunës: Nuk është çështje e rrugës, por e negociatave

Disidenti.net

Tragjedia që u evitua: Dy avionë ishin 200 metra afër, gati u ndeshën në hapësirën ajrore të Kosovës

Disidenti.net
Disidenti

Foshnja lihet në një karrocë fëmijësh para shtëpisë së huaj