Njerëzit që kanë rregullisht dhimbje koke dhe migrenë, por ndihen mirë midis atyre episodeve, zakonisht nuk kanë asgjë për t’u shqetësuar.

“Nëse dhimbja e kokës ndihet ndryshe nga zakonisht ose nëse është hera e parë që keni këtë lloj dhimbje koke, atëherë është e rëndësishme të shihni më nga afër atë që po ndodh”, u shpreh për HuffPost Jefferson Silberstein, profesor dhe drejtor i Qendrës Jefferson për Dhimbjen e Kokës në Philadelphia.

Ekspertë të tjerë ndanë mendimet e tyre se çfarë duhet konsideruar një dhimbje koke shqetësuese.

Dhimbje koke jashtëzakonisht e fortë

Dhimbja e kokës që është vërtet e fortë mund të jetë shenjë e një aneurizmi të trurit.

Gjatë një aneurizmi të trurit, enët e gjakut në tru fillojnë të fryhen për shkak të dobësisë në murin e enës. Ndërsa gjaku vazhdon të grumbullohet, mund të çojë enën në rrjedhje ose këputje, duke shkaktuar një goditje në tru.

Dhimbje e re në kokë që është më e fortë në mëngjes

Disa njerëz mund të supozojnë se dhimbjet e kokës së papritur mund të jenë një shenjë e një tumori në tru, por zakonisht nuk ndodh kështu. Dhimbjet e kokës të lidhura me tumoret shpesh lokalizohen në pjesën e trurit ku ndodh problemi.

Nëse keni dhimbje koke të lidhur me tumorin, mund të vëreni gjithashtu se dhimbja e kokës është e vazhdueshme dhe më e fortë në mëngjes.

Dhimbje koke së bashku me simptoma të tjera, si temperaturë