Disidenti
Lajme

“Asociacioni po bëhet”, Kurti e Abdixhiku përplasen në Kuvend

Kryetari i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Lumir Abdixhiku ka thënë fjalimi i Albin Kurtit në Kuvendin e Kosovës tregon që ai e ka pranuar tashmë Asociacionin duke qenë se e ka vetëm një kusht, e që kushti është se Asociacioni duhet të bëhet në pajtim me Kushtetutën.

Pas kësaj, ka reaguar Kurti duke thënë se është e padrejtë nga Abdixhiku që të përmendet vetëm një kusht, derisa i ka listuar edhe pesë të tjera.

“Nuk e thash një kusht, i thash 6-shtë. Është e padrejtë që nga 6 kushte të përmendet vetëm njeri. Asociacioni duhet të jetë në përputhje me Kushtetutën e Kosovës por janë edhe pesë të tjera. Pra unë e kundërshtoj deformimin e deputetit Abdixhiku që i reduktoj gjashtë kushtet në një kusht. Kjo mund të shpreh qëndrimin e tij por assesi qëndrimin e Kosovës”, ka thënë Kurti.

Pas kësaj ka reaguar kreu i LDK-së duke thënë se Kurti po manipulon, dhe se Asociacioni po bëhet.

“Asociacioni po bëhet. Këto gjashtë kushtet që po flet kanë një emër dhe mund t’i thoni respektim i Kushtetutës së Kosovës. Kaq është e thjeshtë. Ky është thelbi. Jo gjashtë po edhe 60 tjera t’i jepi, sepse Kushtetuta e Kosovës e ka përshkruar qartë. Ky është manipulim i opinionit publik dhe juve që duhet me i fshi të gjitha qëndrimet që I keni pasur deri më sot”, ka thënë Abdixhiku.

Rasti Vizat – Gjykata merr vendim për Ukë Rugovën

Disidenti.net

Patundshmëria “prek qiellin”, banesat në Prishtinë arrijnë 1000 deri në 2.500 euro/m2

Disidenti.net

Mblidhet Bordi i ZRrE-së, sot pritet shtrenjtimi i rrymës elektrike

Disidenti.net
Disidenti

“Asociacioni po bëhet”, Kurti e Abdixhiku përplasen në Kuvend