Disidenti
Lajme

A lëshoi pe Dukagjin Lipa për tokën në Bërnicë, Komuna jep sqarime për lokacionin

Festivali “Sunny Hill” nuk do të zhvendoset në Tiranë. Kjo pas përpjekjeve të institucioneve kosovare që atë ta mbajnë në Prishtinë ku tash e disa vite mbahet.

Fillimisht, Dukagjin Lipa vendosi që për shkak se Komuna dhe ministria e Pushtetit Lokal, u vonuan me procedurat për t’ia ndarë tokën në Bërnicë, e për t’ia dhënë në pronësi festivalit për 99 vjet, ta anulojë mbajtjen e Sunny Hill në Prishtinë.

Por, a lëshoi pe Dukagjin Lipa për atë tokë?

Komuna e Prishtinës përmes një deklarate të përbashkët me festivalin Sunny Hill dhe Ministrinë e Kulturës, kanë thënë se festivali do të mbahet në shtëpinë e vet, në Prishtinë, më 4, 5, 6 dhe 7 gusht 2022.

Por në çfarë lokacioni?

Sipas këtij njoftimi, festivali do të mbahet në një lokacion të përshtatësh, duke mos u bërë i ditur ende, veçse duke që edhe për një kohë, Lipa nuk do ta marr tokën e premtuar për 99 vite.

“Të gjithë shprehin gatishmërinë që çështja e shfrytëzimit afatgjatë të tokës të diskutohet edhe pak kohë deri në gjetjen e një zgjidhjeje të qëndrueshme. Synimi i përbashkët është që nga viti i ardhshëm, festivali Sunny Hill të organizohet në lokacionin e vet afatgjatë”, thuhet në njoftimin e Komunës.

Në frymën e bashkëpunimit të shkëlqyeshëm kulturor mes Kosovës dhe Shqipërisë, një edicion i veçantë me një line-up tjetër do të mbahet në fund të muajit gusht në Tiranë më 26, 27 dhe 28 gusht.

Ky është 19-vjeçari që u godit për vdekje në Prishtinë, po shpërndante porositë me motoçikletë

Disidenti.net

“A u kënaqet?”, momenti kur Nuredin Lushtaku dërgohet në paraburgim

Disidenti.net

30 ditë paraburgim për Nuredin Lushtakun dhe të tjerët

Disidenti.net
Disidenti

A lëshoi pe Dukagjin Lipa për tokën në Bërnicë, Komuna jep sqarime për lokacionin