Disidenti
Lajme

A duhet të agjëroni Ramazanin gjatë pandemisë?

0Shares

Edhe pak ditë na ndajnë nga muaji i shenjtë i Ramazanit, por për shkak të koronavirusit, qysh vitin e kaluar ka pasur shkrime nëse duhet vërtet të agjërohet gjatë pandemisë.

Vitin e kaluar Organizata Botërore e Shëndetësisë ka publikuar një udhëzues që ka të bëjë me muajin e shenjtë të Ramazanit dhe aty thuhet:

“Asnjë studim mbi agjërimin dhe rrezikun e infektimit me COVID-19 nuk është kryer.

Njerëzit e shëndetshëm duhet të jenë në gjendje të agjërojnë gjatë këtij Ramazani si në vitet e kaluara”, thuhej ndër të tjera aty.

Sipas Kuranit, fëmijët, të moshuarit, të sëmurët dhe ata që udhëtojnë, janë të përjashtuar nga agjërimi i Ramazanit – njërës prej pesë shtyllave të Islamit.

Agjërimi ka për qëllim t’i afrojë besimtarët me Zotin dhe t’ua rikujtojë atyre vuajtjet e njerëzve më me pak fat.

Agjërimi, besimi, bamirësia, lutja dhe Haxhi përbëjnë bazën e mënyrës se si myslimanët praktikues e jetojnë jetën e tyre.

Fondacioni Golden Eagle bën thirrje për krijimin e fondit për Policinë e Kosovës, ndanë 30,000 euro

Disidenti.net

Mirena: Afrim Bunjaku, që sot ra në detyrë, shteti nuk i ka garantuar as sigurim shëndetësor, as sigurim jetësor, e Qeveria ua ka hequr edhe shtesat për rrezikshmëri në punë

Disidenti.net

“Ma shpejt se t’i jepi 2-3 shuplaka”/ I riu në Prishtinë kapet me Policinë pasi e gjobitën për shkelje në trafik

Disidenti.net
Disidenti

A duhet të agjëroni Ramazanin gjatë pandemisë?