Disidenti
Lajme

A është e sigurt të merrni paracetamol çdo ditë?

0Shares

Ilaçet kundër dhimbjeve me kosto të ulët mund të blihen në shumicën e farmacive.

Paracetamoli përdoret për të trajtuar dhimbjet dhe gjithashtu mund të përdoret për të ulur një temperaturë të lartë.

Duke parë se është një ilaç kaq i dobishëm, a mund të jetë në të vërtetë i dëmshëm duke pasur parasysh mundësinë e arritjes së tij?

Paracetamoli mund të merret me ose pa ushqim dhe gratë shtatzëna ende mund ta përdorin atë në sasi të moderuara.

A është e sigurt të merrni paracetamol çdo ditë?

Doza e zakonshme për të rriturit është një ose dy tableta 500mg deri në katër herë në 24 orë dhe gjithmonë duhet të lini të paktën katër orë midis dozave. Kjo do të thotë një maksimum absolut prej tetë tabletave 500mg brenda një dite. Mbidozimi i paracetamolit mund të shkaktojë efekte anësore serioze, që do të thotë se nuk duhet të tundoheni kurrë për të rritur dozën ose për të marrë një dozë të dyfishtë nëse keni dhimbje të forta.

Nëse jeni ende duke iu përmbajtur kufijve, por e shihni veten duke kërkuar paracetamol çdo ditë, duhet të kontaktoni mjekun tuaj.

Megjithëse është i dobishëm kur merret me masë, marrja e paracetamolit për një kohë të gjatë mund të dëmtojë mëlçinë tuaj. Kontaktoni me mjekun tuaj dhe ata duhet të jenë në gjendje të gjejnë një zgjidhje afatgjatë të problemit.

Vuçiq e quajti Beg Rizajn terrorist, reagon vëllai i ish-luftëtarit të UÇK-së: Lufta ndaj kriminelëve të tillë, është pastrim për tokën!

Disidenti.net

Politikani serb: Është e qartë tani se Oliver Ivanoviq u vra nga Serbia, aktin e kreu Radjoçiqi

Disidenti.net

Si ka funksionuar grupi terrorist serb? – Policia e Kosovës publikon disa video të reja

Disidenti.net
Disidenti

A është e sigurt të merrni paracetamol çdo ditë?