Disidenti
Lajme

Parlamenti Evropian ka shpallur Bashkimin Evropian zonë të lirisë për personat LGBTIQ

0Shares

Parlamenti Evropian ka shpallur Bashkimin Evropian “Zonë të Lirisë për personat LGBTIQ”, kryesisht në përgjigje të homofobisë gjithnjë e më të dukshme në Evropën Lindore.

Masa e tillë është ndërmarrë në përgjigje të komunave polake që kanë shpallur veten si “të lirë nga ideologjia LGBTIQ”, si dhe kryeministrit hungarez Viktor Orban i cili është ankuar javën e kaluar për “marrëzinë LGTBIQ”.

Me kalimin e masës së Zonës së Lirisë për personat LGBTIQ, anëtarët e Parlamentit Evropian shpresojnë ta bëjnë të qartë se diskriminimi në bazë të seksualitetit është në kundërshtim me të drejtat themelore të njeriut.

“BE është një vend ku të gjithë gëzojnë të njëjtat liri dhe të drejta, pavarësisht se si kemi lindur”.

“Të jesh vetvetja nuk është ideologji. Është identitet. Askush nuk mund ta mohojë një gjë të tillë”.

Fondacioni Golden Eagle bën thirrje për krijimin e fondit për Policinë e Kosovës, ndanë 30,000 euro

Disidenti.net

Mirena: Afrim Bunjaku, që sot ra në detyrë, shteti nuk i ka garantuar as sigurim shëndetësor, as sigurim jetësor, e Qeveria ua ka hequr edhe shtesat për rrezikshmëri në punë

Disidenti.net

“Ma shpejt se t’i jepi 2-3 shuplaka”/ I riu në Prishtinë kapet me Policinë pasi e gjobitën për shkelje në trafik

Disidenti.net
Disidenti

Parlamenti Evropian ka shpallur Bashkimin Evropian zonë të lirisë për personat LGBTIQ