Në njoftimin e bërë nga Prokuroria thuhet se me urdhër të Prokurorit të Shtetit, është intervistuar i dyshuari-mjeku me inicialet I.H., në drejtim të veprës penale të lartcekur dhe i njëjti është ndaluar në kohëzgjatje prej 48 orësh.​

Ndërkaq,  drejtori i Shëndetësisë në Podujevë, Driton Veliu, ka njoftuar se është suspenduar nga puna doktori i cili ka refuzuar të kontrollojë një pacient të moshuar, me arsyetimin se e ka kryer orarin e punës.

Veliu thotë se sjella e doktorit është e papranueshme, transmeton Telegrafi.

“Një video që po qarkullon në rrjete sociale, ku shihet sjellja jo e mirë e një mjeku në QKMF në Podujevë ndaj një pacienti të moshuar, është e papranueshme dhe nuk përkon as me etikën profesionale.
E kuptoj se personeli shëndetësor është lodhur e dërmuar nga situata që po kalojmë në ballafaqimin me COVID-19, kurse gjendjen e bën edhe më të rëndë mungesa e stafit mjekësor në QKMF, pas shkuarjes në specializim të 12 mjekëve. Mirëpo, tërë kjo nuk e arsyeton një sjellje të tillë të mjekut, aq më pak ndaj një pacienti të moshuar”, thotë ai.

Ndryshe, një video që ka qarkulluar në disa media shihet një doktor në Podujevë duke refuzuar ta kontrollojë pacientin e moshuar, madje në një moment ai kërkon nga familjari i tij që të dalin jashtë QKMF-së, duke ia hapur derën.